dissabte, 2 de juliol del 2011

Tracks dels Volcans - Etapa 1 - Torelló / Amer

Com cada vegada que marxem a fer la ruta fora, avui 2 de Juliol hem quedat una hora abans de l'habitual per a marxar junts cap a Torelló, havíem quedat a les 9:00 amb en Jordi però volíem esmorzar abans de anar al seu local per a començar la sortida.

La sortida començava ja malament des del dia anterior, quan vaig anar a preparar la bici em vaig trobar clavada la roda XT, i ja no es la primera vegada, vaig intentar arreglar el problema però vaig preferir muntar una de recanvi que tinc per casa.

A les 7:00 estàvem al Dia esperant als companys que faltaven i, com no, algú es va dormir... (On es el Tasio?)

Com teníem pressa ja que anàvem tard i pensàvem que no podríem esmorzar, vam moure alguns fils i vam contactar amb les forces de seguretat per a que ens portessin cap a Torelló en el mínim temps possible.


Com ja he dit, es imprescindible un bon esmorzar abans de res, així que parem a un bar de l'estació de Torelló on ens havia indicat el Jordi.


Ràpidament anem al local del Jordi per a deixar les bosses i recollir tot el necessari, ens fem la foto de rigor i comencem l'aventura.


Com a la Tracks del Diable, en Jordi ens acompanya pel poble fins a les afores, per a mi, comencen el primers problemes, la cadena nova patina sobre els pinyons una mica gastats (per que no ho he provat a casa?).


Els primers quilometres de la ruta passen ràpidament, en un moment ens trobem a Cantonigros i de seguida a Rupit que es on teníem que dinar. Evidentment, abans d'això hem tingut que creuar alguna riera.


Hem disfrutat de la imatge d'algún salt d'aigua.


I hem patit algun dels magnífics corriols.

Però com he dit, ràpidament estavem sentats a taula a un magnífic restaurant que ens havia recomanat en Jordi, L'Estragués.


Carreguem aigua a Rupit, passem per sota del Salt de Sallent realitzant una magnífica baixada, realitzem alguna magnífica pujada i creuem algun altre riu per acabar a més de 40 km/h per el carrilet de Girona per arribar a dormir a La Fonda de Sant Marçal a Amer.




Com sembla que ningú està cansat (ja ho pagarem ja...) i em arribar aviat per sopar i com que ningú porta banyador per aprofitar la piscina de l'hotel, ens apropem a Amer caminant (4 kilòmetres) a prendre una cervesa i quan tornem ja podem seure la Taula per sopar.



Com a resum:

Hem sortit de Torelló a les 10:30 i hem arribat a Amer a les 17:45.

La primera etapa ens ha semblat mes suau que les de Tracks dels Diables i amb menys senders, a destacar una llarga trialera ampla amb molta pedra que en Jordi ens ha dit que es feia caminant i que em pogut superar perfectament muntats!

Com sempre, han sortit més quilometres dels indicats.